PLATDAK AANLEGGEN OF RENOVEREN

DAKBEDEKKING

  Heeft u een kaal dak dat net opgeleverd is of is moet de huidige dakbedekking vervangen worden? RIPRO Daktotaal is u graag van dienst om uw woonhuis, vakantiewoning, schuur of kantoor van nieuwe dakbedekking te voorzien. U kunt bij ons terecht voor verschillende soorten dakbedekking. Het dak is een zeer belangrijk onderdeel van uw huis. Daarom hechten wij veel waarde aan het geven van professioneel, duidelijk en betrouwbaar advies over uw dak en verzorgen wij het totaalpakket aan dakbedekking.


  PLATDAK

  Een plat dak is helaas gevoeliger voor lekkages dan een pannedak. De gevoeligheid van het dak ligt onder andere aan de manier waarop het dak is aangelegd. Daarnaast is ook het materiaal van de dakbedekking van invloed op de kwaliteit van het dak. Het is daarom belangrijk dat u het dak door profesionele vakmensen laat aanleggen. Wanneer het dak afloopt naar de afvoer dan kunnen regenwater en vuil op de juiste manier afgevoerd worden. Ook het materialen waarmee het dak bedekt wordt, heeft een grote invloed op de kwaliteit en levensduur van het dak. Er zijn verschillende soorten dakbedekkingen mogelijk voor een plat dak, deze verschillen onder andere in prijs, levensduur en onderhoudsgemak.


  Een nieuw plat dak dat wordt aangelegd, kan tot 20 jaar meegaan. Als het dak goed en regelmatig wordt onderhouden, zal ook de levensduur verlengd worden. Het is daarom belangrijk dat wanneer u een lekkage of een ander defect vermoed of ontdekt aan uw dakbedekking, dat u tijdig een vakman inschakelt.. U kunt in dat geval altijd een dakinspectie door ons laten uitvoeren om eventuele beschadigingen tijdig te herstellen en om lekkages en andere schade te voorkomen.


  Mocht het dak niet meer te herstellen zijn of mocht uw dak de maximale levensduur hebben bereikt, dan helpen wij u ook graag verder. Naast onderhoud en renovatie leggen wij ook nieuwe platte daken aan.

  TYPE DAKBEDEKKING

  BITUMEN DAKBEDEKKING


  Bitumineuze dakbedekking of ook wel bitumen dakbedekking genoemd, is het meest gebruikte soort dakbedekking op platte en schuin hellende daken. Bitumineuze dakbedekkingen hebben in de afgelopen jaren een enorme ontwikkeling doorgemaakt.


  Voordelen bitumineuze dakbedekking:


  • Duurzaam en sterk materiaal
  • Goed bestand tegen vocht
  • Makkelijk te herstellen en te vervangen
  • Voordeliger dan EPDM
  • Perfect in combinatie met Isolatie
  • Bestand tegen chemische stoffen


  PVC DAKBEDEKKING


  PVC dakbedekking wordt als folie geleverd en in banen waterdicht op het dakvlak bevestigd. Door de flexibiliteit van de folie is kunststof dakbedekking op elk daktype aan te brengen

  en estetisch zeer fraai te verwerken. Bovendien is een PVC dak een zeer geschikte ondergrond voor een groendak, omdat het wortelbestendig is.


  Voordelen PVC dakbedekking:


  • 100% recyclebaar
  • Onderhoudsvrij
  • Onbeperkte vormvrijheid
  • Schone en brandveilige verwerking (zonder open vuur)
  • Licht van gewicht (ca. 1,5 kg/m2)
  • Wortelvast en rotbestendig
  • Levensduur van meer dan 25 jaar


  RESITRIX EPDM DAKBEDEKKING


  EPDM dakbedekking is t.o.v. de traditionele bitumineuze dakbedekking een interessante optie. Alhoewel de aanschaf iets duurder is, is dit type dakbedekking een goed alternatief voor platte daken. Een groot voordeel is dat de EPDM Dakbedekking altijd op maat wordt gesneden, zodat de kans op lekkages minimaal is. Je kan er zonder problemen op lopen, dus je hoeft niet bang zijn dat je schade aan je dak toebrengt.


  EPDM dakbedekking wordt al meer dan 50 jaar veelvuldig toegepast als dakbedekking bij platte en licht hellende daken. Gedurende het hele jaar worden daken blootgesteld aan temperatuurverschillen, Uv-straling en weersinvloeden van welke aard dan ook. Ook andere factoren, zoals de werking van het gebouw, zijn van invloed op de gebruiksduur van de gekozen dakbedekking. RESITRIX®EPDM dakbedekking biedt met haar unieke producteigenschappen een uitkomst voor het platte dak.

  De unieke productcombinatie van hoogpolymeer SBS onderlaag en een gewapende EPDM toplaag maken RESITRIX®EPDM dakbanen tot een ongeëvenaard product. De EPDM toplaag zorgt ervoor dat het met name op het gebied van duurzaamheid, gebruiksduur (meer dan 50 jaar) én een blijvende flexibiliteit traditionele dakbedekkingsproducten ver achter zich laat.


  De onderlaag combineert een hoog verwerkingsgemak met veiligheid (zonder open vuur) en maakt RESITRIX®EPDM dakbedekking toepasbaar op nagenoeg iedere ondergrond.


  Voordelen EPDM dakbedekking:


  • Uiterst lange levensduur
  • UV-OZON bestendig
  • Kans op lekkages is minimaal
  • Milieuvriendelijk
  • Wortelbestendig voor groene daken
  • 15 jaar garantie


  ISOLATIE

  Een van de manieren om uw isolatiewaarde te verhogen is door te kiezen voor een betere dakisolatie. RIPRO Daktotaal helpt u graag bij het vinden van mogelijkheden om de isolatiewaarde van uw huis te verhogen. Dit zorgt namelijk voor een hogere isolatiewaarde waardoor u jaarlijks op de energiekosten in huis kunt besparen. Daarbij helpen we u bij het verbeteren van de dakisolatie door bijvoorbeeld een extra isolatielaag aan te brengen of een ander soort dakbedekking op uw dak te plaatsen.

  ONDERHOUD

  RIPRO Daktotaal beschouwt alle details van dakonderhoud als haar verantwoordelijkheid. Bij alle klanten zorgen we ervoor en ze van te voren precies weten waar ze aan toe zijn. We maken concrete afspraken over de werkzaamheden, het tijdsbestek en de prijs. Vervolgens gaan onze mensen direct aan de slag. Afhankelijk van de grootte van het dak, beschikt u zo snel mogelijk over een dak waar u jarenlang zorgeloos plezier van zult hebben! Op het gebied van dakbedekkingsmaterialen is het aanbod de afgelopen jaren enorm uitgebreid en verbeterd. RIPRO Daktotaal is gespecialiseerd in zowel bitumineuze en zinken, als in kunststof en EPDM dakbedekking.

  GRATIS DAKINSPECTIE

  Bent u benieuwd of uw dak wel in een goede staat is? Bij ons is een dakinspectie kosteloos en vrijblijvend aan te vragen. We voeren een uitgebreide inspectie uit en brengen alle problemen direct in kaart. Van daaruit krijgt u alle informatie over de staat van uw dak. U krijgt een uitgebreid advies over het onderhoud en eventuele reparaties die aan uw dak nodig zijn. Vanuit de gratis dakinspectie krijgt u van ons een vrijblijvende offerte voor de verdere aanpak van uw dak. U kunt zelf beslissen wat u hiermee wilt doen. 


  Wilt u een dakinspectie laten uitvoeren? Maak vandaag nog een afspraak voor een officiële inspectie. Onze specialist helpt u graag om de inspectie voor u uit te voeren. 24/7 zijn we bereikbaar om een afspraak te maken. Bij spoed zijn we zelfs binnen 12 uur ter plaatse. 


  VRAAG NU EEN GRATIS

  DAKINSPECTIE AAN